Ny Benzin Oktan 95 E10 – vær opmærksom på motortype.
Date: 2/6/2020 11:06 AM

Fra 1. januar 2020 er OK’s benzin af typen oktan 95 tilsat 10 procent ethanol (E10) – og det gælder også for resten af oliebranchen. Det er sket som følge af et EU krav for at reducere CO2 udslip.

Potentielt problem

De fleste nyere benzinmotorer til både vil kunne anvende benzin oktan 95 E10. Hvis du er i tvivl, kan du se mere på om biler og motorcykler på www.drivkraftdanmark.dk
Med hensyn til bådmotorer, anbefaler vi i tvivlstilfælde at kontakte båd/motorfabrikanten for godkendelse.

Når man øger indholdet fra 5 til 10 % ethanol i benzinen, kan det have skadelige virkninger på pakninger, slanger og indsprøjtningssystem i motoren, såfremt der ikke er taget højde for det ved motorkonstruktionen. Ethanol kan ligeledes optage vand og ved en 10 procent blanding øges risikoen for vandoptag. Det er ikke hensigtsmæssigt, især hvis en motor ikke er i kontinuerlig drift.

Løsning

Hvis man ønsker at fortsætte med benzin med en iblanding med 5 % ethanol (E5), så tilbyder OK Oktan 100 E5. Det kan tankes på vores stationer eller leveres i tromler eller bulk hos kunden.
"NOTE FRA KØGE MARINA:
Køge Marina køber fra nu og fremover KUN benzinen: OKTAN 100 E5, således kan den benzin du tanker på Køge Marina benyttes af alle benzinmotorer - nye som gamle. Den nye benzin Oktan 100 E5 koster ca. 1,00 kr. mere end den tidligere udgave."

Har du spørgsmål til ændringen, er du velkommen til at kontakte OK på tlf. 70 12 12 33.
Du kan også søge svar omkring E10 og E5 på www.ok.dk/erhverv/hjaelp/braendstof/biobraendstof