Vigtig information fra Køge Marina
Date: 3/24/2020 1:34 PM

Vigtig information fra Køge Marina


Kære Bådejer på Køge Marina.
Efter anbefaling fra Regeringen og Køge Kommune lukkes Køge Marina ned grundet Covid-19 (Coronavirus), foreløbig til og med mandag den 13. april 2020
Dette betyder, at havnekontoret fortsat er lukket, samt at alle almindelige driftsopgaver (herunder krankørsel) er indstillet. Med hensyn til bookning af krantider, vil dette stadig ikke være muligt, da vi ikke ved om perioden bliver forlænget igen. Når der åbnes igen, vil vi naturligvis forøge kapaciteten på dette område – således, at alle både kan sættes i vandet hurtigst muligt.  Det betyder at vi kører både i vandet - mandag til lørdag, så længe det er nødvendigt. Hvis der kommer ekstraordinært stort pres på søsætningerne, vil søndage også blive taget i brug.
Der er kommet flere henvendelser omkring, hvorfor vi ikke søsætter både, når nu dette kan foregå uden egentlig kontakt mellem kranfører og bådejere. Dertil er svaret, at vi er instrueret i at følge de anvisninger som Regeringen og Køge Kommune kommer med. Kort sagt, at blive hjemme, og udskyde ikke nødvendigt arbejde til Coronasmittefaren er drevet over.
Det er naturligvis tilladt, at få fjernet sin båd fra Køge Marinas område, og få foretaget søsætning via en privat vognmand, i en anden havn end Køge Marina. Det er strengt forbudt at benytte lastbiler til søsætning/ophaling på vores molehoved, da dette er for skrøbeligt til dette vægttryk. Derfor skal søsætninger med private vognmænd ikke foregå på Køge Marina.
Hvis der er behov for at få åbnet til lastbiler med henblik på at få fjernet sin båd fra Køge Marina, kan havnemesteren kontaktes.
- Alle toiletter og baderum er lukket ned på hele Køge Marina.
- Sauna & omklædningsrum ved havnebadet er lukket.
- Havneadministrationens hovednummer 56661689 besvares ikke
- Slibemaskiner og støvsugere vil ikke kunne udlånes
Der er dog følgende nødvendige opgaver, som stadig løses på Køge Marina:
- Der fjernes skrald på området dagligt, for ikke at tiltrække rotter og mink etc.
- Der foretages nødvendige tilsyn af installationer, brolys, strøm, samt vores betalingssystemer således, at der kan tankes strøm, brændstof etc.
- Havnemester Kenneth Højlund Jensen svarer på akutte opkald døgnet rundt på 20 42 16 89. Der vil kunne lægges besked på telefonsvarer, hvis der ikke svares med det samme.
- Der kan mailes til marinaen på marina@koege.dk Der vil blive svaret på mails så hurtigt som muligt.
Dette er en helt ekstraordinær situation, og vi håber på forståelse og tålmodighed fra alle interessenter på Køge Marina, og at man som bådejer følger de råd og anbefalinger som udsendes af myndighederne.
Der kan findes mere information på www.koege.dk samt på www.coronasmitte.dk
Vi glæder os til at byde jer alle velkommen igen, når dette er overstået.

Havneadministrationen
KØGE MARINA